یک قرن جلال: مراسم یادبود یک‌صدمین سالگرد تولد جلال آل‌احمد

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا مراسم یک قرن جلال؛ یادبود یک‌صدمین سالگرد تولد جلال آل‌احمد شنبه ۱۱ آذر در فرهنگ‌سرای جلال آل‌احمد در طالقان برگزار شد.
در این مراسم یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فضل‌الله حسینی امام جمعه طالقان، گلعلی بابایی پژوهشگر و مستندنگار، رشید کاکاوند شاعر و پژوهشگر، علی حدادی نماینده مردم نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و جمعی از ادیبان و اهالی فرهنگ و ادب حضور داشتند.
احمدوند با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم مشاهیر شهرهای مختلف در محل زندگی آن‌ها اقدام شایسته‌ای است، گفت: این اقدام موجب عزت برای اهالی آن شهر و در نهایت موجب عزتمندی مردم ایران می‌شود که بدانند که مشاهیر و مفاهر ارزشمندی دارد. طالقان مشاهیر ارزشمندی دارد و حتما در میان کودکان افرادی خواهند بود که در آینده برای این وطن خدمت خواهند کرد.
پوستر مراسم یک قرن جلال

پوستر مراسم یک قرن جلال

یک قرن صرف شناخته نشدن آل‌احمد شد
خواهرزاده جلال آل‌احمد نیز گفت: یک عده عاشق و شیفته جلال بودند و یک عهده از طرف دیگر بام افتادند، این یک قرن زمانی بود که برای شناخته نشدن آل‌احمد مصرف شد امیدوارم قرن جدید معکوس قرن قبلی باشد. محمدحسین دانایی افزود: یک حقیقت ناقص یک دروغ کامل است آل احمد چهره‌های مختلفی داشت و برای شناخت او باید به همه منابع رجوع کرد.
محمدحسین دانایی خواهرزاده جلال آل‌احمد

محمدحسین دانایی خواهرزاده جلال آل‌احمد

نقد به معنی تفکیک سره از ناسره است
غلامرضا خاکی، پژوهشگر ادبی و نویسنده کتاب جلال ناخوانده نیز با اشاره به اینکه بر اساس گفته جلال هرکسی تفکر نقاد داشته باشد، روشنفکر است، گفت: نقد به معنی تفکیک سره از ناسره (یعنی تفکیک پول اصلی از پول بدلی) است. روشنفکر کسی است که می‌تواند مزایا را از معایب جدا کند. کسی که آگاهی دارد، قدرت تفکیک دارد. یکی از نشانه‌های انسان مدرن مکتوب کردن است و یکی از عادت‌های جلال یادداشت روزانه نوشتن بود. دکتر غلامرضا خاکی درباره کتاب غرب‌زدگی جلال آل‌احمد گفت: نخستین موضوعی که منورالفکرهای عصر قاجار با آن روبه‌رو شدند مساله غرب بود. در جامعه ما دو تعریف از غرب شده است، ابتدا کشورهای اروپای غربی و بعد امریکا هم به آن اضافه شده است، عصر روشنگری در آن آغاز می‌شود. وی افزود: همچنین غرب معنای دیگری دارد، جایی که حقیقت غروب می‌کند و نفسانیت انسان طلوع می‌کند. یعنی در مقطعی از تاریخ در اروپای غرب زاده می‌شود که عقل سکولار انسان دربرابر عقل وحی قرار می‌گیرد. جلال توصیه کرده بود که هیچ کتابی را نخوانید مگر اینکه مدادی میان آن کتاب داشته باشید.
در این مراسم از تمبر صدسالگی جلال نیز رونمایی شد.