در مقاله «مزیت ذاتی هنر در آموزش صلح: ارائهی چارچوبی برای طراحی برنامهی درسی» به قلم دکتر محمود مهرمحمدی که در کتاب صلح ایرانی منتشر شده، ایشان به تعدادی از آثار هنری با درونمایه صلح اشاره میکنند.
نمونهای از آثار هنرهای تجسمی با مضمون مرتبط با صلح که در قالب رویکرد استنباط معنا و تجربه زیباشناختی قابل استفاده هستند را در ادامه مشاهده میکنید:
گِرنیکا (Guernica) اثری است از نقاش معاصر اسپانیایی، پابلو پیکاسو که بمباران دهکده گِرنیکا در شمال این کشور توسط بمبافکنهای آلمان نازی در ۲۶ آوریل ۱۹۳۷ و در خلال جنگ داخلی اسپانیا را به تصویر کشیده است. این اثر یکی از معروفترین آثار پیکاسو است و بسیاری از منتقدین آن را یکی از تأثیرگذارترین آثار ضد جنگ در تاریخ میدانند.
سوم ماه مه ۱۸۰۸ (The Third of May 1808) یک تابلو نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی است که بین سالهای ۱۸۱۴ تا ۱۸۱۵ و تنها در وقفهای دوماهه با «دوم ماه مه ۱۸۰۸» خلق شده است. در این اثر، تیرباران شهروندان مادریدی توسط سربازان امپراتوری فرانسه در خلال سالهای اشغال اسپانیا به دست ناپلئون به تصویر کشیده شده است.
پرتابگر گل (Flower Thrower): خشم یا عشق در هوا. نقاشی دیواری بنکسی مه در سال ۲۰۰۳ در یکی از محلات کرانه باختری (فلسطین) کشیده شده و به دلیل ویژگی کنایهای که در خود دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته و توسط هنرمندان دیگر کپی شده است.
یکی از آثار جدید بنکسی بنام کودک مهاجر (Migrant Child) کودکی را نشان میدهد که با یک شعله نئون صورتی درخواست کمک میکند. این اثر در شهر ونیز ایتالیا قرار دارد و در کنار یک سری نقاشیهای رنگ روغن که در کنار هم یک کشتی تفریحی بزرگ را نشان میدادند برای نکوهش گردشگری گروهی که شهر ونیز را در معرض خطر قرار داده است، خلق شد.