جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳، همایشی با حضور فعالان صلح به دعوت انجمن مادران صلح در سالن اجتماعات بوستان گفتگو (گیشا) برگزار شد.
در این جلسه که خانم مینو مرتاضی، رئیس انجمن مادران صلح، آن را اداره میکردند جمعی از استادان و کنشگران صلح برای سخنرانی دعوت شده بودند. ابتدا خانم مژگان احمدیه، فعال صلح و فعال حوزه کودک، از رابطه طبیعت و کودکی با صلح صحبت کردند. ایشان بر طبق تجاربی که از کار کردن با بچهها در مدرسه طبیعت داشتند، رابطه نزدیک کودک با عناصر طبیعی همچون خاک و آب و درخت را برای رشد کودک و همچنین درک و شناخت کودک از دیگری ضروری دانستند.
پس از آن، آقای نعمتالله فاضلی، استاد بازنشسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و گردآورنده مجموعه صلح ایرانی، به ایراد سخنرانی پرداختند. موضوع صحبت ایشان صلح روزمره و زنانگی بود. دکتر فاضلی اذعان کردند که مهمترین جلوه صلح نه در تفاهمنامههای بینالمللی و روابط بین دول، بلکه در زندگی روزمره و بین آدمهای معمولی است و در این زمینه زنان سردمدار و رهبران بیادعای صلح روزمره در زندگی عادی بشر هستند.
خانم فاطمه حسنی، دانشآموخته جامعهشناسی سیاسی، سخنران بعدی بودند که به رابطه تکنولوژی و صلح پرداختند و از نقش روزافزون هوش مصنوعی در جنگها و البته صلحسازی صحبت کردند و اینکه میذتوان از تکنولوژی هم به سود و هم به ضرر صلح و امنیت جهانی استفاده و سوءاستفاده کرد.
سپس آقای صالح نقرهکار، وکیل دادگستری و فعال صلح، سخنرانی کردند و از ضرورت صلح در سه سطح فردی، ملی و بینالمللی گفتند. ایشان با اشاره به آمار خشونتهای اجتماعی در سطح کشور از ضرورت ترویج گفتمان صلح و آموزش رفتارهای صلحآمیز در سطوح مختلف فردی و اجتماعی صحبت کردند و احقاق حقوق شهروندی را هم لازمه آن دانستند.
در نهایت آقای رحمت دهش، فعال صلح و از بنیانگذاران انجمن گفتگوی مهربانی در ترکمن صحرا سخنرانی کردند و از فعالیتهای داوطلبانه خودشان و دیگر فعالان صلح در آموزش و تجهیز مدارس روستایی و شهری در مناطق دورافتاده و محروم استانهای گلستان و خراسان گفتند که مورد تشویق حاضرین واقع شد.
در این نشست از کتاب صلح ایرانی هم رونمایی شد.
ضمنا گروه کر پارسی نیز که متشکل از خانمهای داوطلب و هنرمند بودند به اجرای چند قطعه موسیقی و ترانه پرداختند که فضای دلچسبی را فراهم کرده بود.